complicatie
                                                    Diverse regionale en internationale HARMONICAGROEPEN EN INDIVIDUELE SPELERS in en rond museumboerderij "het hofshuus"
Info Route Foto Video Programma Sponsoren Info deelnemers Contact/Nieuws

Onder de Linde Aalten
Onder de Linden Aalten

Harmonicagroep Onder de Linde uit Aalten
Geesinkschure  15.30 uur

 
Harmonicagroep Onder de Linde uit Aalten

Vorig jaar hebben we ons vijfentwintig jarig jubileum gevierd. D.w.z., toen kreeg een groep spelers een naam,
want er werd al langer geoefend. De lindeboom is het wapen van de gemeente Aalten. De meeste leden komen dan ook uit Aalten.
Vroeger werd er altijd geoefend in een boeren keuken, en hadden we ook geregeld te maken met boeren omstandigheden prachtig.
Sinds twee jaar oefenen we in de Ringkamp, een buurthuis op de Haart, aan de Huiskermatendijk. Hier kunnen we volop verder,
en heeft niemand last van ons. We bestaan thans uit twaalf leden, inclusief drummer. Helaas hebben wij ook last van de recessie,
want in het verleden hadden we meer optredens. We zijn nu nog hoofdzakelijk op harmonica dagen te horen.
Het repertoire is hoofdzakelijk Oostenrijks, al kunnen we ook we Nederlandstalig, als wel oud Achterhoeks  liederen.
HCC Corle
HCC Corle

H.C.C. Corle        
Gesinkschure  14.45 uur
   
HCC Corle heeft  17 leden onder leiding van Elly Otten uit Varsseveld

De leden komen uit Aalten, Winterswijk, Corle, Vragender, Lintelo, Dinxperlo,  
Varsseveld en Bredevoort.
4 van onze leden zijn al 21 jaar lid.

Wij  spelen met veel plezier voor zorg centra's- ouderenbond en overal waar we worden uit genodigd.
Contact: Willem te Molder   moaneskiene@hotmail.com 
De Spolluu
De Spolluu‏

De Spolluu
Buitenpodium 11.00  uur
Gesinkschure  14.00 uur
 
Wij zijn   “de Spolluu” uit Dinxperlo en omstreken, wij bestaan  nu 32 jaar en spelen met veel plezier elke donderdagavond in het Buurtschapshuis op Sinderen.  Zoals u ziet zijn we maar een kleine groep, we zijn dus ook op zoek naar enkele harmonicaspelers die onze groep willen versterken. We spelen altijd met een drummer ,dat is erg prettig.  In de zomer spelen we regelmatig op campings dat is voor de vakantiegangers heel gezellig. Ook spelen we regelmatig in verzorgingshuizen en op harmonicadagen in de regio.De-Pluckermuzikanten

De Pluckermuzikanten

De Pluckermuzikanten.
Buitenpodium  13.15 uur
Gesinkschure  16.15 uur
 
De Pluckermuzikanten is een groep mensen van ± 35 personen van jong tot op leeftijd welke met veel enthousiasme Harmonica spelen.
Dit jaar hebben wij  ons tien jarig bestaan gevierd.
We treden op bij Harmonicadagen, Verzorgingscentrums, Bejaardencentrums, Het Rode Kruis, Ouderenbonden, Zonnebloem, en Campings, Dorpsfestijnen.
Het repertoire bestaat uit meer dan 150 liedjes,  van Instrumentaal, Nederlands, Duits, Duitse schlagers, tot Tirolermuziek.
Contactpersoon is Dhr. Albert Plucker Tel 0315-651567 Mob 06-12232166 Mail a.plucker@upcmail.nl
de Ahof
De Ahof
De Ahof .
Buitenpodium 16.15  uur
 
Informatie trekzakgroep “De Ahof”.

De harmonicagroep “De Ahof” is in 1986 opgericht door Herman Jansen uit Varsseveld. In ruim twintig jaren is deze groep uitgegroeid van vier naar twintig leden waaronder tien Duitse muziekliefhebbers. Zij spelen met veel plezier, ook met het doel om anderen enthousiast te maken voor harmonicamuziek. Naast de harmonica wordt in de trekzakgroep ook accordeon gespeeld. Deze spelers moeten wel rekening houden met de mogelijkheden van de harmonica die nagenoeg alleen in de muziekstemmingen G, C en F kunnen spelen. De naam “De Ahof” is afkomstig van de naam van de oude Scholte-hoeve aan de Polstraat te Aalten waarin het Sociaal Cultureel Werk Aalten is gevestigd. Ooit is daar de trekzakgroep begonnen.De muziek wordt ondersteund door een drummer en begeleid door een vast zangduo. Het repertoire bestaat uit liederen uit de grensstreek, dat wil zeggen, dialectliederen, Duitse volksmuziek, schlagers en Nederlandse volksliederen waarbij ook het publiek kan meezingen.Er wordt iedere donderdag van 14.00 tot 17.00 uur geoefend in zalencentrum “ ’t Schepersveld” aan de Loohuisweg 5 te Aalten. Gasten zijn altijd welkom om te luisteren. De groep speelt graag in verzorgingshuizen, sportcentra, op harmonicadagen en bij andere festiviteiten, ook in de privesfeer. Er worden gezellige programma’s samengesteld waarbij ook met speciale wensen rekening wordt gehouden. Om de kosten laag te houden is de afstand naar de plaats van optreden helaas beperkt.

Voor inlichtingen of boekingen:

In Nederland:                                     In Duitsland:
                                 
Gitty Hospes                                  Josef Tepasse                                  
Burg.van Kluyvestraat 40              Diepenbrockstr. 6
7091 AX Dinxperlo                        46399 Bocholt
Tel.nr.: 0315-653921                      Tel.nr.: 0049-2871-43753
E-mail: gitty-wil@kpnmail.nl         E-mail: j_tepasse@t-online.de  
 
Tegeliek
Tegeliek

Treckzakgroep Tegeliek .
Buitenpodium  14.45  uur
 
TEGELIEK

De geboorte van ‘Tegeliek’;
Aan het einde van de vorige eeuw in 1999 hebben enkele watersporters van WSV De Engel in het voorjaar een vaartocht gehouden. S’Avonds zaten zij bij een kampvuur bij elkaar.
Eén van de watersporter had al jaren een Honer ‘Goudbandje’. Hierop speelde hij een paar melancholische melodietjes. Dat klonk die avond echt gezellig.

Met zo’n groep moest natuurlijk wat gedaan worden. Eén van de beginners had bij de aankoop van een harmonica geďnformeerd naar trekzakles bij Sileon. Dit was natuurlijk wel mogelijk. En zo kon het gebeuren dat Marco Sileon in september opeens 10 leerlingen uit de omgeving van Rheden op les had. Marco had voor ons de harmonicalerares ‘Tante Lien’ gecharterd. Zij heeft ons de eerste beginselen van het harmonicaspelen bijgebracht.

In die periode (najaar 1999) is ook de basis gelegd voor het huidige Tegeliek. Want wat zou het leuk zijn om met dat groepje wat we hebben samen muziek te maken. Zo gebeurde het dat na het watersportseizoen, en nog steeds, op de zondagmorgen om de 14 dagen de harmonicanen bezit nemen van ons clubhuis op de Jachthaven in Rheden.

Om structuur in het spelen te krijgen hebben we de beste harmonicaspeler van de groep gebombardeerd tot ‘juf’ (Annemarie) zij moest proberen om ons ‘spelers’ in toom te houden, dat lukt amper. In deze periode hebben zich ook de meeste mutatie’s voorgedaan.
Er zijn mensen weggegaan die het spelen in groepsverband niet zagen zitten, maar vooral zijn er in die periode fanatieke harmonicaspelers bijgekomen. (op een enkeling na allemaal leden uit onze jachthaven) Op dit moment bestaat Tegeliek uit 7 harmonicaspelers, een gitarist en een bassist. We treden graag op op Trekzakdagen en ook bij Bejaardenhuizen in onze omgeving (Veluwezoom).

De kracht van Tegeliek:
Om ons te onderscheiden van de andere Harmonicagroepen moeten wij als Tegeliek hard werken. Onze, over het algemeen, kleine houten kasten hebben niet zoveel geluidsvolume als de 3-rijers die veel op trekzakdagen gezien worden. Daarom hebben wij gekozen om over alle rijen te spelen waarbij ook alle bassen gebruikt worden. Ook hebben wij een iets ander repertoire met veel tweestemmige liedjes. Hiermee kan Tegeliek een succesvol podiumoptreden garanderen. 
   

De Diatonia’s


De Diatonia’s

De Diatonia’s
Gesinkschure  11.00 uur

Wij zijn een Harmonicagroep bestaande uit zes personen die met veel enthousiasme harmonica spelen en hebben onze standplaats in Terborg waar wij elke week repeteren.
Wij bestaan al sins 1991,ons repertoire bestaat voornamelijk uit aanstekelijke meezingers, maar het instrumentele gedeelte waar de mensen lekker naar kunnen luisteren ontbreekt ook niet.
Ook hebben wij in de loop der jaren twee c.d’s in omloop gebracht zodat de mensen  
er thuis nog fijn van kunnen genieten. Onze optredens zijn vooral Harmonicadagen,feesten en bejaarden huizen.Duo DiJon.
Duo DiJon. 

Duo DiJon. 
Gesinkschure  13.15 uur
Buitenpodium 15.30 uur

Dies Nicolai : melodieus op trekharmonica's & John de Winter : zingt enthousiast en speelt gitaar.

Inmiddels 11 jaar met veel plezier en succes muzikaal samen op pad.
Van instrumentaal werk, luisterliedjes en veel Nederlands, tot populair Duits, Engels en aanstekelijke meezingers.
Ze doen ook veel "thema-optredens" o.a.:  Sinterklaas, Country, Carnaval, hebben 'n sfeervol Kerstrepertoire en vinden 't leuk zo af en toe te spelen op Harmonicadagen.

DUO DIJON
Dies Nicolai & John de Winter
www.duodijon.nl
info@duodijon.nl
www.facebook.com/duodijon
Tel. 0653884989

Die Halsteirer

 Die Haldensteirer


Die Haldensteirer
Gesinkschure 12.30 uur
Buitenpodium 17.00 uur

Hallo ,wir die Haldensteirer Corinna & Freddy kommen aus NRW aus der schönen Stadt Bottrop.Wir lernten uns beim Proben mit insgesamt 4 Musikanten vor 2 Jahren kennen und es harmonierte zwischen uns musikalisch so gut ,das wir beschlossen haben, weiterzuspielen. Ich mit meiner steirischen Harmonika und Freddy mit der Gitarre als Duo, um unsere Freude an der Musik weiterzugeben.
Liebe grüße Corinna & Freddy

 Duo Giny Dijkman en Elly Otten

Duo Giny Dijkman en Elly Otten

Duo Giny Dijkman en Elly Otten
Gesinkschure 11.45 uur


Het duo Giny Dijkman uit Bredevoort en Elly Otten uit Varsseveld spelen beide op een Ollerer harmonica met dezelfde geringe zweving. Dit Bayerische instrument is in principe gebouwd om Bayerische stube’n muziek te spelen. Doch omdat ze in Nederland wonen hebben ze ook enkele Nederlandse nummers ingestudeerd. Elly zocht, na een aantal jaren op een Hohner 3-rijer gespeeld te hebben, een nieuwe uitdaging en vond die door het te kunnen spelen op een Steirische harmonica. Ze vond in Giny een prima docente, en dat heeft geleid tot het samen optreden, waarvan U vanmiddag het resultaat kunt horen.

Giny en Elly wensen u een fijne middag en veel luisterplezier.


Beltrum

Harmonica Groep Beltrum

Harmonica Gezelschap Beltrum
Buitenpodium 12.30 uur


Deze harmonica club is opgericht in oktober 1988. Volgend jaar kijken we allen zeer uit, naar ons 30 jarig jubileum.
De club heeft zo'n 20 actieve leden met een vaste repetitie avond, wekelijks op de dinsdag.
Jaarlijks wordt opgetreden op diverse harmonica dagen, ouderen en verzorgingshuizen.
Daarnaast spelen we op evenementen als de Survival Run in Beltrum, de Paardenmarkt in Goor en diverse Kermissen in de regio.

De Dorpsmonica’s

De Dorpsmonica’s

De Dorpsmonica’s
Buitenpodium 11.45 uur

Wij,vader steirische harmonica en zoon van Helden accordeon spelen al
25 jaar als duo De Dorpsmonica,s op festivals in binnen en buitenland.
Wij spelen o.a. zeemans liederen,volkstumelige muziek en muziek van toen en nu,in alle ritme,s.
Wij zijn altijd met 3 personen aanwezig ,daar mijn vrouw bij ons niet weg te denken is.
En met deze informatie willen wij U en het publiek een vrolijke dag bezorgen.

Namens De Dorpsmonica,s bedank.