complicatie
                                                    Diverse regionale en internationale HARMONICAGROEPEN EN INDIVIDUELE SPELERS in en rond museumboerderij "het hofshuus"
Info Route Foto Video Programma Sponsoren Info deelnemers Contact/Nieuws

 Naam Info groepenPodium + tijd
1
Onder de Linde Aalten

Onder de Linden Aalten

Harmonicagroep Onder de Linde uit Aalten

Vorig jaar hebben we ons vijfentwintig jarig jubileum gevierd. D.w.z., toen kreeg een groep spelers een naam,
want er werd al langer geoefend. De lindeboom is het wapen van de gemeente Aalten. De meeste leden komen dan ook uit Aalten.
Vroeger werd er altijd geoefend in een boeren keuken, en hadden we ook geregeld te maken met boeren omstandigheden prachtig.
Sinds twee jaar oefenen we in de Ringkamp, een buurthuis op de Haart, aan de Huiskermatendijk. Hier kunnen we volop verder,
en heeft niemand last van ons. We bestaan thans uit twaalf leden, inclusief drummer. Helaas hebben wij ook last van de recessie,
want in het verleden hadden we meer optredens. We zijn nu nog hoofdzakelijk op harmonica dagen te horen.
Het repertoire is hoofdzakelijk Oostenrijks, al kunnen we ook we Nederlandstalig, als wel oud Achterhoeks  liederen.

Buitenpodium
 11.00 uur

Gesinkschure
 16.00 uur
2
HCC Corle

HCC Corle

HCC Corle heeft  17 leden onder leiding van Elly Otten uit Varsseveld

De leden komen uit Aalten, Winterswijk, Corle, Vragender, Lintelo, Dinxperlo,  
Varsseveld en Bredevoort.
4 van onze leden zijn al 21 jaar lid.

Wij  spelen met veel plezier voor zorg centra's- ouderenbond en overal waar we worden uit genodigd.
Contact: Willem te Molder   moaneskiene@hotmail.com 
Gesinkschure
 13.30 uur
3
De Spolluu

De Spolluu‏

Wij zijn   “de Spolluu” uit Dinxperlo en omstreken, wij bestaan  nu 34 jaar en spelen met veel plezier elke donderdagavond in het Buurtschapshuis op Sinderen.  Zoals u ziet zijn we maar een kleine groep, we zijn dus ook op zoek naar enkele harmonicaspelers die onze groep willen versterken. We spelen altijd met een drummer ,dat is erg prettig.  In de zomer spelen we regelmatig op campings dat is voor de vakantiegangers heel gezellig. Ook spelen we regelmatig in verzorgingshuizen en op harmonicadagen in de regio.Buitenpodium
12.15  uur4
De-Pluckermuzikanten

De Pluckermuzikanten

De Pluckermuzikanten uit Dinxperlo
Wjj zijn een groep van ± 35 personen in de leeftijd van 50 tot 'in de 80', die met heel veel enthousiasme Harmonica spelen.
We bestaan al meer dan 12,5 jaar.
We treden op bij Harmonicadagen, Verzorgings- en verpleeghuizen, Rode Kruis en Zonnebloem middagen, Ouderenbonden, dorpsactiviteiten en wat verder op ons pad komt.
Ons repertoire bestaat uit meer dan 150 liedjes, van instrumentaal, nederlands, duits, schlagers tot tirolermuziek. Ook nummers met zang.
Contactpersoon is Sylvia Vogelpoel, tel. 06-10385461,
mailadres:  hensvogelpoel@kpnmail.nl
 Buitenpodium
 16.45 uur
5
Tegeliek


Tegeliek

De geboorte van ‘Tegeliek’;
Aan het einde van de vorige eeuw in 1999 hebben enkele watersporters van WSV De Engel in het voorjaar een vaartocht gehouden. S’Avonds zaten zij bij een kampvuur bij elkaar.
Eén van de watersporter had al jaren een Honer ‘Goudbandje’. Hierop speelde hij een paar melancholische melodietjes. Dat klonk die avond echt gezellig.

Met zo’n groep moest natuurlijk wat gedaan worden. Eén van de beginners had bij de aankoop van een harmonica geïnformeerd naar trekzakles bij Sileon. Dit was natuurlijk wel mogelijk. En zo kon het gebeuren dat Marco Sileon in september opeens 10 leerlingen uit de omgeving van Rheden op les had. Marco had voor ons de harmonicalerares ‘Tante Lien’ gecharterd. Zij heeft ons de eerste beginselen van het harmonicaspelen bijgebracht.

In die periode (najaar 1999) is ook de basis gelegd voor het huidige Tegeliek. Want wat zou het leuk zijn om met dat groepje wat we hebben samen muziek te maken. Zo gebeurde het dat na het watersportseizoen, en nog steeds, op de zondagmorgen om de 14 dagen de harmonicanen bezit nemen van ons clubhuis op de Jachthaven in Rheden.

Om structuur in het spelen te krijgen hebben we de beste harmonicaspeler van de groep gebombardeerd tot ‘juf’ (Annemarie) zij moest proberen om ons ‘spelers’ in toom te houden, dat lukt amper. In deze periode hebben zich ook de meeste mutatie’s voorgedaan.
Er zijn mensen weggegaan die het spelen in groepsverband niet zagen zitten, maar vooral zijn er in die periode fanatieke harmonicaspelers bijgekomen. (op een enkeling na allemaal leden uit onze jachthaven) Op dit moment bestaat Tegeliek uit 7 harmonicaspelers, een gitarist en een bassist. We treden graag op op Trekzakdagen en ook bij Bejaardenhuizen in onze omgeving (Veluwezoom).


De kracht van Tegeliek:
Om ons te onderscheiden van de andere Harmonicagroepen moeten wij als Tegeliek hard werken. Onze, over het algemeen, kleine houten kasten hebben niet zoveel geluidsvolume als de 3-rijers die veel op trekzakdagen gezien worden. Daarom hebben wij gekozen om over alle rijen te spelen waarbij ook alle bassen gebruikt worden. Ook hebben wij een iets ander repertoire met veel tweestemmige liedjes. Hiermee kan Tegeliek een succesvol podiumoptreden garanderen.    

 

 
   

Gesinkschure
14.45 uur

6

De Diatonia’s


De Diatonia’s

Wij zijn een Harmonicagroep bestaande uit zes personen die met veel enthousiasme harmonica spelen en hebben onze standplaats in Terborg waar wij elke week repeteren.
Wij bestaan al sins 1991,ons repertoire bestaat voornamelijk uit aanstekelijke meezingers, maar het instrumentele gedeelte waar de mensen lekker naar kunnen luisteren ontbreekt ook niet.
Ook hebben wij in de loop der jaren twee c.d’s in omloop gebracht zodat de mensen 
er thuis nog fijn van kunnen genieten. Onze optredens zijn vooral Harmonicadagen,feesten en bejaarden huizen.
Buitenpodium 
14.45 uur

7
Beltrum

Harmonica Groep Beltrum

Deze harmonica club is opgericht in oktober 1988. Volgend jaar kijken we allen zeer uit, naar ons 30 jarig jubileum.
De club heeft zo'n 20 actieve leden met een vaste repetitie avond, wekelijks op de dinsdag.
Jaarlijks wordt opgetreden op diverse harmonica dagen, ouderen en verzorgingshuizen.
Daarnaast spelen we op evenementen als de Survival Run in Beltrum, de Paardenmarkt in Goor en diverse Kermissen in de regio.
Buitenpodium
11.30 uur
8
De Dorpsmonica’s

De Dorpsmonica’s

Wij,vader steirische harmonica en zoon van Helden accordeon spelen al
25 jaar als duo De Dorpsmonica,s op festivals in binnen en buitenland.
Wij spelen o.a. zeemans liederen,volkstumelige muziek en muziek van toen en nu,in alle ritme,s.
Wij zijn altijd met 3 personen aanwezig ,daar mijn vrouw bij ons niet weg te denken is.
En met deze informatie willen wij U en het publiek een vrolijke dag bezorgen.
We komen uit Velden bij Venlo vandaan

Namens De Dorpsmonica,s bedank.
Gesinkschure    
 11.30 uur  

Buitenpodium  
13.30 uur  

9
de dhc

De DHC

Zondag 26 april 2009 kwamen een groot aantal harmonicaspelers en –speelsters naar de Oranjehof in Zelhem om daar de oprichting bij te wonen van de Doetinchemse Harmonica Club (DHC).
De grote initiatiefnemer van de vereniging is de Doetinchemse harmonicaspeler Jos Gores, die al in oktober 2002, samen met een aantal harmonicaspelers, in Sportcentrum Oosseld in Doetinchem begon samen te spelen met de bedoeling om in de winter gezellig samen te komen, omdat er dan geen harmonicadagen zijn.

Op dit moment is er een repertoire van 300 nummers.
DHC staat onder leiding van John van Osch uit Silvolde als voorzitter, Manfred Wesselkamp uit
Gendringen als secretaris, Bertus Harkink uit Hengelo (G) als penningmeester en de bestuursleden Wim Kloppenburg en Han Lukassen uit Wehl.
Het repertoire is veelzijdig, van oud-Hollandse nummers tot Duitstalige schlagers en zeemansliederen, maar ook gevoelige nummers als de Clown en Edelweiss.
Deze vereniging werkt mee aan de balgendag van verschillende verenigingen,
speelt in verzorgingstehuizen , op de smartlappenmiddagen, tuinfeesten, opendagen.
 We spelen op dit moment in verschillende formaties, van 12 tot 20 personen.
Buitenpodium
16.45 uur
10
  Die Almenländer


Die AlmenländerTheo Brul uit Buurse en Dinie Zweverink uit Lochem spelen mooie 2-stemmige Stubenmusik op hun Steier. Een groot deel van de Stubenmusik die ze spelen komt uit het Almenland (Steiermark). Zowel Dinie als Theo hebben vanaf jonge leeftijd al veel muziek gemaakt en muziekles gegeven, maar dan op andere instrumenten (accordeon en hobo). Naast het spelen van Stubenmusik zijn ze ook te porren om een feestje op te luisteren met de meer bekende Duitse en Oostenrijkse Volksmuziek.
Dinie is de eigenaresse van Zweverink Muziek in Lochem en geeft les op accordeon en steirische harmonica. Tevens diverse workshops (o.a. balgtechniek). Voor info: info@zweverinkmuziek.nl of tel. 0573 251704
    
Gesinkschure
12.15 uur


11
Duo Bertus en Jos

Duo Bertus en Jos

Duo Bertus en Jos

De naam is ontstaan doordat we veel optreden met oude Hollandse muziek en veel spelen in verpleeghuizen en verzorgingshuizen.
Hierbij spelen we dan ook panfluit en accordeon
Sinds 2 jaar zijn we ook helemaal weg van de Steirische Harmonica met zijn prachtige klanken en diepe Helicon bassen en is voor ons een welkome aanvulling op de muziek die we al maakten
Bertus speelt hierbij op de Steirische accordeon en Jos op de Steirische harmonica.

Buitenpodium
11.45 uur
12
Ger Kolgen

Ger Kolgen

Ger Kolgen

Ger  Kolgen  uit Heerlen, 77 jaar,  eerste harmonika,   1980 begonnen te oefenen zonder les en zonder hulpmiddelen naar Eigen idee.
Speel Oude Duits en Nederlands Talig Muziek  alsook Egerlander en Lang vergeten liedjes gedeeltelijk met zang.  
Buitenpodium
13.00 uur
13
Moonshine Duo

Moonshine Duo
Buitenpodium
15.30 uur
14
Steiergroep Lochem.

Steiergroep Lochem.
Deze groep is ontstaan vanuit de behoefte om samen te spelen. Dinie Zweverink  organiseerde een paar keer per jaar een samenspeelmiddag voor steierspelers voor haar leerlingen en klanten.
Met een gelegenheidsorkest hebben ze ook in Oostenrijk de muziek tijdens een mis verzorgd (Steirische Harmonica Messe van Florian Michlbauer, 3 stemmig harmonica met begeleiding van contrabas en gitaar, samen met 2 stemmig dameskoor). Een groot deel van dit orkest heeft daar in meegespeeld.
In januari 2015 zijn ze begonnen met 10 leden, na de zomervakantie zijn er nog weer een aantal bijgekomen.
Inmiddels op 1 november hun eerste optreden gehad.
Bij de Radstake wordt hun 2e optreden. Na 1 november hebben zich nog weer 4 mensen aangemeld.
De leden komen uit o.a. Lochem, Holten, Warsveld, Vriezenveen, Apeldoorn en zelfs uit Bocholt(D). Ze repeteren 1 x per 14 dagen bij De Heksenlaak in Barchem (Gem. Lochem)
Buitenpodium
14.00 uur
15
De Monica’s Halle Heide

De Monica’s
Halle Heide

Harmonicagroep “ Halle Heide “  
            
De Monica’s uit Halle Heide is de oudste groep hier uit de omgeving, en bestaat momenteel uit 8 personen inclusief saxofonist en drummer.
Met medewerking van Hans Keuper is deze opgericht in 1981.

Werden in het verleden veel walsen en polka’s gespeeld, tegenwoordig speelt onze groep ook veel Nederlandstalige liedjes uit de hedendaagse tijd.
   
Gesinkschure
 12.45 uur

Trioler Musikanten

Trioler Musikanten

Trioler Musikanten bestaan uit Ali Sturris ( zang) , Martien Beekema (drums) en Feico van Soest ( Steirische Harmonika / zang).
Het repertoire bestaat uit een brede selectie van muziek. Alle nummers zijn aangepast aan de originele setting van de instrumenten.
Van leuke polka's, walsjes en schlagers tot echte feestmuziek.
Alles in een Oostenrijkse 'saus gegoten'.
Kortom: stemming !!
Gesinkschure
15.30 uur